Råt & Godt

Apr 25, 2017

I dag har jeg været på et spændende besøg som jeg vil dele med jer. Jeg er igang med en opgave, hvor der skal styles terrasser og altaner til fotoshoot til et magasin, og derfor var jeg på besøg hos værkstedet Råt & Godt for at låne nogle bæredygtige udemøbler.

Råt & Godt er et social økonomisk værksted/værested, der motiverer og ruster udsatte unge til et job eller ungdomsuddannelse gennem læring og arbejde i værkstedet.

Nogle af de rå møbler der er produceret i værkstedet

Værkstedet er baseret på håndværksmæssige opgaver som produktion af brugskunst, boligartikler eller større special opgaver for private eller virksomheder. Produktionen sker i samarbejde med udsatte unge på kanten af loven eller arbejdsmarkedet, og alle produkter laves i genbrugsmaterialer, da Råt & Godt mener, at både unge og materialer fortjener en chance til, et nyt liv !!!

Kreativ indgang til værkstedet

Råt & Godt er at finde i den gamle DSB remisse i hjertet af Aalborg på Hjulmagervej. Her kan man mærke stemningen i de rå vægge og over 100 år gamle lokaler, 4 meter høje kakkelvinduer, der giver et fantastisk lysindfald, gammel smede esse, højt til loftet, inden-og udendørs have samt kaniner, fugle og fisk er med til at danne den unikke stemning og de perfekte rammer for Råt & Godt.

Kreative lamper og tralle bænk

Råt & Godt har stor succes med at hjælpe de unge mennesker videre i livet

Kreative hylder som kan købes hos Råt & Godt

Råt & Godt samarbejder med lokale virksomheder og bl.a IKEA har et koncept der hedder - Byt til Nyt. I dette koncept kan kunder sælge deres brugte Ikea møbler i varehuset, og få en værdicheck de kan bruge til nye møbler. De penge der kommer ind på dette projekt doneres til Råt & Godt.

Støvsugerlampe og tralle bænk - kreativt...ja det tror jeg da nok

Bord lavet af kabeltromle, laves både som sofa- og spisebord

Anderledes stol til dit uderum ??

Der er åben i værkstedet hver dag fra kl 08-16, hvis man vil købe et møbel, donere et møbel eller bestille et re-design af et møbel, kig endelig forbi det kreative sted.

Hver onsdag mellem kl 17-21 er der åben værksted hvor du selv kan være kreativ, få hjælp af de dygtige mennesker, låne deres værktøj og kom hjem med din helt egen personlige upcycled ting....Spændende ikke ???

Perfekt stol til altanen...så mangler foråret bare...

Anderledes skilt, Råt & Godt

Denne gamle amerikaner leverer møblerne ud til kunderne

Nå, jeg må igang med mine opgaver (dem hører du mere til senere...), ville bare dele dette kreative sted med jer der ikke kender det, helt klart et besøg værd, og så støtter du samtidigt et rigtig godt projekt hvis du køber nogle af deres fede møbler.

Du kan se mere her www.raatoggodt.dk

Følg med på de sociale medier, hvor du som den første vil få besked om nye blogindlæg på siden.